Headingbild

Headingbild

6 oktober 2013

Första dagarna i lägenheten!

Ingen ommålning blir det då lägenhetsägarens spion som fotat här i mörkret förklarade att lägenheten inte alls såg så risig ut som vi ville påstå. Duschslangen etc kommer han "spionen" och fixar någon dag framöver i alf?! Icke att förglömma förtälja om att proppen går 85% av gångerna vi använder spisen. När jag skulle koka kaffe första dagen så började det ryka i springan mellan spishällen och ugnen. Dags att skaffa brandvarnare kanske?

 För övrigt börjar lägenheten se väldigt mysig ut nu, vi väntar dock på soffan som kommer på tisdag och eventuellt en frys och matbord som vi tänkte inhandla så fort vi lyckas ha lite pengar över. Pengarna rinner mellan fingrarna nu känns det som, speciellt för Johan som står för de flesta utgifterna. Vi har dock också börjat fundera på bilköp då vi inser att vår hyrbil kommer att bli väldigt saknad när vi lämnar tillbaka den på Onsdag. För Johan underlättar det väldigt mycket att kunna ta sig till och från jobbet och det är en otrolig frihet att kunna köra runt och se nya platser på helgerna och att kunna storhandla är ju toppen.

 Jag gick förresten på mat marknaden i fredags här i Antibes och den var inte speciellt stor och priserna var säkert det 3 dubbla från Italien. Jag fick 5 tomater, 1 mellanstor zucchini, 1 paprika för 5 euro!! Jag saknar Sanremos matmarknad. Jag har hört att samma marknad egentligen håller hus i Ventimiglia mån-fre och det är ju ännu närmare gränsen. Trots att bensin eller tågbiljett kostar så tjänar man nog in det ändå om man tänkt handla mer än tomater.

Idag är det Söndag och allt är stängt. Vi gick en promenad till Fort Carre nu på förmiddagen, det är ett stjärnformat fort från 1600 talet där även Napoleon har satt sin fot under franska revolutionen. Resten av dagen tillbringas med film och avkoppling. Au revoir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar