Headingbild

Headingbild

8 november 2013

Tänka positivt

Ibland är det svårt att tänka positivt när man känner sig ensam, sysslolös och allting går fel. 2 dagar i rad har jag kommit hem till ett blött köksgolv, pga stopp i vasken och en kyl som inprincip råkade vara avstängd. Min telefon har efter 4 månader börja leva sitt egna liv och stänger ner till som tätt, nuförtiden nästan obrukbar. Jag fick idag veta att mitt möte på arbetsförmedlingen skulle ha varit igår och jag riskerar att bli av med ersättningen. Skitkul.. not! Hur som helst så försöker jag att tänka positivt. Jag brukar promenera längst fortet varje dag och när jag går där bland torkade björnbärsbuskar och olivträd med ödlor som rasslar bland löven och en otrolig utsikt över havet så känner jag en inre frid. Jag rensar tankarna och inser att min tillvaro inte är så illa.
Istället för att deppa så ska jag ta tillvara på den här tiden i Frankrike och njuta av ledigheten istället för att stressa upp mig. Jag ska fokusera på att ta hand om min hälsa och skapa rutiner för en hälsosammare livsstil, det är mitt mål. När jag är på gymmet så har jag märkt hur svag och stel jag är samt att det knakar i nästan varenda led. Jag har aldrig gillat idrott och är nog av naturen en soffpotatis och det har nog satt sina spår. Det är ju bättre sent än aldrig att börja röra på sig. Jag har också tid att planera min kost och utforska nya recept. Igår gjorde jag en smaskig Jamaicansk middag som verkligen blev supergod.Dagarna går faktiskt snabbare än vad jag hade kunnat tro, att vara "hemmafru" innebär ju att jag automatiskt har tagit på mig det största ansvaret för Städ, tvätt, handling och att laga mat för att vi överhuvudtaget ska få någon tid tillsammans. Johan är hemma strax innan 19 om dagarna och sen är han trött vid 22 och vill sova. För mig är det ganska tråkigt när jag inte har något annat sällskap än honom men jag förstår honom också fullt ut, han får knappt någon egentid alls vilket man också kan behöva. Jag ska som sagt tänka positivt. På måndag är det röddag här och vi får då 3 lediga dagar tillsammans. På lördag ska jag på ett event i Nice som heter "spoil your self". Det kan jag behöva.

L’homme qui a le plus vécu n’est pas celui qui a compté le plus d’années, mais celui qui a le plus senti la vie. (Rousseau)

Detta var ett citat som jag hittade och som betyder: "Den som levat mest är inte den som levat längst, utan den som njutit mest av livet"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar